Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

De Award 2021 is toegekend aan de drie professoren verloskunde. 2 in Nederland en 1 Nederlandse in het Verenigd Koninkrijk. Allen van harte gefeliciteerd!

1. Prof Dr Ank de Jonge. Zij is als hoogleraar Midwifery Science verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU. Tevens is zij werkzaam als eerstelijns verloskundige in Amsterdam.

2. Prof Dr Corine Verhoeven. Zij is hoogleraar Midwifery aan de Universiteit van Nottingham, UK. Corine is tevens verbonden aan de afdeling Midwifery Science van het Amsterdam UMC, locatie VU, en werkzaam als verloskundige in het Maxima Medisch Centrum.

3. Prof Dr Marianne Nieuwenhuijze. Zij is hoogleraar Midwifery/fysiologische verloskunde aan de Universiteit Maastricht.

Bovengenoemde dames krijgen de award 4 maanden in hun bezit en daarna krijgt de White Ribbon Award een plaats op het hoofdkantoor van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Dan is de award te bewonderen door alle verloskundigen in Nederland en de bezoekers van de KNOV. Het verzoek tot nominatie van de White Ribbon Award voor de drie professoren kreeg de jury van professor Jos van Roosmalen. ook het idee om de award te positioneren bij de KNOV kwam van zijn kant. Jos: hartelijk dank hiervoor, het was een briljant idee.

Jury White Ribbon Award: prof Kitty Bloemenkamp, Xiomara Vos en Marianne Sanders.