Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

Campagne voor zwangeren in Oekraine, regio Irpin

Campagne voor de zwangeren in Oekraine. 10-2-2023

Sinds voorjaar 2022 heeft White Ribbon via een vriend contacten met het Leleka Maternity Hospital in Irpin, vlakbij Kyiv. (Kiev)

Het ziekenhuis werd onder vuur genomen en was zwaar beschadigd daarbij kwam ook dat deze Kraamkliniek werd omgetoverd in een militair hospitaal, om de gewonde soldaten en burgers te verzorgen en zonodig te opereren. Het was een enorme belasting voor iedereen natuurlijk. Ongeveer de helft van de zwangeren in de omgeving was gevlucht naar Liviv of verder nog, naar Polen.

Zij die niet wilden of konden vluchten bleven achter. Onder deze groep zijn vrouwen die door de russen zijn verkracht en zo zwanger geworden, ook zijn vele vrouwen alleen komen te staan doordat hun partner in de oorlog moest gaan. Een verschrikkelijke situatie, die diep in het leven ingrijpt.

Sinds mei 2022 is de crowdfunding voor deze vrouwen/zwangeren gestart en er is nu een bedrag van € 1000,00 ingezameld. We hadden toen nog geen gekaderd doel in mind. Ook de contacten waren onmogelijk geworden door de situatie daar.

Gelukkig zijn de contacten met Leleka Maternity Hospital sinds januari beter en regulier, de actie heeft meer een gezicht gekregen en we kennen de contactpersoon door de ZOOMmeetingen. Zo werd ons duidelijk dat de benadering van de patiënten / zwangeren respectvol is en dat de zorg ook servicegericht is. Dat was een belangrijk punt, waar we dus in gerustgesteld zijn.

Mogelijk dat we op het aankomende Symposium zelfs een ZOOM meeting tot stand kunnen brengen om te horen hoe het gaat.

Het doel is omschreven: inzameling voor zwangeren in de regio Irpin, die daar voor in aanmerking komen, door bovengenoemde oorzaken. Samen zetten we ons in deze vrouwen een hart onder de riem te steken en een donatie aan hen toe te laten komen. De vroedvrouwen van Leleka Maternity Hospital gaan ons helpen hierbij.

Uw bijdrage kunt u overmaken op de Triosbank :  NL60TRIO0390460915

tnv White Ribbon, Amersfoort

0vv  Oekraine, Leleka Campagne

Alvast heel hartelijk dank!

Team White Ribbon