Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

Midwifery Ambulance for Ukraine

Fijn dat u geïnteresseerd bent in ons Leleka Project, dat White Ribbon samen met de Stichting ZeilenvanVrijheid uitvoert.

In Oekraïne, in ieder land in oorlog, komen premature geboorten nu veel vaker voor. Zo'n 30% meer dan normaal, veroorzaakt door stress en narigheid bij de moeders. Ondersteuning van prematuren zorg is dus het doel van deze actie. Nog enige aanwijzingen in geval een reiswieg gestuurd gaat worden:

De reiswieg kan bij voorkeur bevatten:
-babydeken en kleine kruik
-rompertjes en kleding, maat 44 en kleiner
-stoffen en disposable luiers
-mutsjes, warme babypakjes

De wiegen goed strak inpakken en met, als het kan, transparant plastic inwikkelen.

Verzameladres:
---------------
Stichting White Ribbon
Korte Water 133
1069GG Amsterdam
06-23487470

Graag voor aflevering of toezending even telefonisch contact opnemen voor een afspraak, ook andere logistieke mogelijkheden zijn dan natuurlijk bespreekbaar.

De Stichting ZeilenvanVrijheid komt de reiswiegen ophalen bij het verzameladres en brengt ze per ambulance naar Oekraïne. Het geheel staat onder professionele begeleiding, onder andere van Dr. Mariia Pedenko, kinderarts en epidemioloog. De contacten met de verloskundige en neonatale zorg in Oekraïne heeft zij dagelijks.

Uw donatie voor de Verloskunde Ambulance is natuurlijk ook heel welkom. Triodos bank: NL60TRIO0390460915 tnv Stichting White Ribbon, Amersfoort ovv Verloskunde Ambulance

Heel veel dank voor uw inzet, we gaan ervoor!

Team White RibbonNL