Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

Medische hulp Oekraïne

Door de onmenselijke toestanden als gevolg van de oorlog in Oekraïne, is onze focus per direct gericht naar de zwangeren daar, alwaar de moedersterfte (en ook babysterfte!) in rap tempo stijgende is.

 

Moedersterfte in Oekraïne was tot voor kort 17/100.000. Ter vergelijking: in Nederland is dat 5/100.000. Aldus Professor en gynaecoloog Kitty Bloemenkamp, voorzitter van de commissie Moedersterfte van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie en adviseur van White Ribbon.

 

White Ribbon heeft een goede en directe lijn met een ziekenhuis in de buurt van Kiev. Door de ontstane situatie is het leveren van normale zorg voor zwangere vrouwen en pasgeboren baby's niet meer mogelijk. White Ribbon zet zich in om daar, direct waar het nodig is, een verantwoorde financiële bijdrage te kunnen leveren. Wij steunen dit ziekenhuis financieel om de zorg voor zwangere vrouwen, pasgeboren baby's en jonge gezinnen te kunnen blijven leveren.

 

Hierom zijn we een zogenaamde crowdfundingsactie gestart waarin iedereen kan participeren en elke bijdrage, groot of klein, is meer dan welkom.

 

U kunt uw bijdrage overmaken naar Triodosbank NL60TRIO0390460915 t.n.v. White Ribbon