Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

White Ribbon Award 2022

Dr Jules Schagen van Leeuwen
De White Ribbon Award valt in 2022 ten deel aan Jules, hem gegund door vele collega’s, verloskundigen, gynaecologen en verpleegkundigen.
Decennialang heeft Jules zich uitermate ingezet voor de gezondheid van moeders en hun kinderen in Nederland en ver daarbuiten. Opmerkelijk is zijn all round expertise en praktisch werk in het vakgebied gynaecologie, van menstruatieproblemen tot eierstokkanker.
De tropische geneeskunde, daar gaat zeker ook zijn warm en groot hart naar uit. Hij stimuleert en adviseert artsen die in de tropen gaan werken en heeft in Nederland de International Safe Motherhood & Reproductive Health Working Party opgericht, die dit jaar 25 jaar bestaat. Een actieve en inspirerende werkgroep, die met name obstetrisch en gynaecologisch onderzoek en werk van artsen in de tropen stimuleert. Het onderwerp Moedersterfte staat altijd op de agenda!
In Ghana heeft Jules er mede voor gezorgd dat de Maternity clinic in Berekum, in het Holy Family Hospital, vernieuwd werd en het wordt deze zomer in gebruik genomen. White Ribbon heeft in 2021 de Nursing en Midwifery training van datzelfde ziekenhuis ondersteund.
Dr Schagen van Leeuwen weet inspirerend en vakkundig les te geven en put uit een schat aan ervaring.
De Award juryleden, Professor Kitty Bloemenkamp, gynaecoloog, Xiomara Vos, HR adviseur en Marianne Sanders, verloskundige, van White RibbonNL vonden unaniem dat Jules voor zijn inzet de Award meer dan verdiende. Deze werd aan Jules uitgereikt door Kitty Bloemenkamp op 6 maart jl tijdens het White Ribbon Webinar 2022 en heeft een mooie plaats in zijn werkkamer gekregen.