Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

Nieuwsbrief pagina

Beste vrienden,

 

Op zaterdag 9 maart is ons Symposium “Co-creating for a better World” zeer goed ontvangen. De titel deed wonderen, veel is te adresseren aan co-creating en wat er gebeurde wás co-creating. De aandacht voor elkaars presentatie en respectvolle dialogen waren vruchtbaar.

 

Het symposium ontpopte zich in een waardevol platform voor het delen en bespreken van grote uitdagingen die de maternale gezondheid wereldwijd met zich meebrengt. Perfect was het daarom dat er
deelnemers uit verschillende sectoren aanwezig waren, zoals de medische sector, financiële sector, politiek, onderzoekers, beleidsmakers van de beroepsvereniging van verloskundigen en experts/sponsors uit het industriële veld.

 

We zijn heel blij dat een plenaire uitwisseling tussen publiek en sprekers kon worden verwezenlijkt met inzet van Jolene Damoiseaux, de dagvoorzitter. Oprechte vragen en aanvullingen werden in de panel
dialogen gesteld, hiermee kreeg het publiek ook zijn aandeel in de koers van de kennis.

 

De identificatie voor strategieën, de conclusies, ter verbetering van de maternale gezondheid, ontvouwden zich:
1. Communicatie en educatie door webinars met wereldwijde bereikbaarheid.
2. Financiële middelen dienen ingezet te worden met behulp van de ervaringen en inzichten van mensen die deze middelen ontberen.
3. Onderzoek náár, heeft meer effecten indien het onderzoek mét de te onderzoeken groep gebeurt.
4. Vakkennis over de actuele situatie van maternale gezondheid, gestaafd door cijfers, is onontbeerlijk.

 

Jamilah Sherally, Aniel Chandrikasingh, Nas Kallianidis en Jolene Damoiseaux.

 

De jaarlijkse White Ribbon Award werd met trots uitgereikt aan Dr. Joyce Browne, voor haar buitengewone inzet in het verbeteren van onderzoek en implementatie van kennis over Moedersterfte, de oorzaken en preventie. Helemaal verdiend dus en we kregen een prachtige toespraak van haar over haar inzichten.

Joyce Browne en Xiomara Vos

 

Een belangrijk certificaat werd overhandigd aan Dr. Mariia Pedenko voor haar coördinatie van de ambulances met medisch equipment vanuit Nederland voor Oekraïne. Dit realiseert ze samen met landgenoten vanuit de Stichting Zeilen van Vrijheid. Deze stichting heeft meer dan 185 ambulances verstuurd om ziekenhuizen, het front en Oekraïners medisch te ondersteunen.

 

White Ribbon vervult hierin een rol door het organiseren en versturen van geboorte-accessoires in reiswiegen, dit blijkt een succesvolle actie.

Mariia Pedenko en Marianne Sanders.

 

Het bestuur krijgt een andere samenstelling, onze toegewijde en hardwerkende Catharina Ooijens gaat haar bestuursfunctie na 5 jaar inruilen voor: actieve vriend en adviseur van White Ribbon. Ze blijft in onze buurt en dat waarderen we zeer.

Marco van Elst en Catharina.

 

Er zijn vacatures in het bestuur en mogelijk al tijdens het symposium kwamen er aanmeldingen van belangstellenden hiervoor! Heel bijzonder, inspirerend en verheugend.

 

Dank aan alle (online) aanwezigen, onze sprekers, de attente technische sponsoren aan onze tafels en de medewerkers van Lommerrijk!

 

Dank aan Dr. Barbara Kwast voor het mogen verkopen vanuit haar collectie Afrikaanse en Aziatische kunst! Er zijn nog enkele items. Er was servies van Merel en Erik Jan en houtskoolwerk van Amp Smit.

 

DANK Talitha Schiffer, beeldend kunstenaar, Alkmaar.

 

Dank aan Weston Browne en Ronald Sanders voor de foto’s.

Met een tevreden en hoopvolle toost en enthousiast samenzijn werd het Symposium afgesloten.

 

White Ribbon activiteiten 2024

 

Onze punten van aandacht zijn:
– Kiwi’s, handzame hulp bij geboorte, worden verzameld voor hergebruik door ziekenhuizen in de regio Amsterdam. Ze worden aldaar opgehaald en meegenomen door professionals en stagiaires, voor het
Holy Family Hospital in Berekum, Ghana.
– ZOOM gesprekken over de fysiologie in de verloskunde met de Leleka Maternity Clinic in Irpin, Oekraïne.
– WR-Coffee Talks met vooraanstaande personen met expertise in de maternale gezondheidszorg. Door deze gesprekken genereren we nog meer vaart voor een effectieve bijdrage in ons geliefde veld: de zorg voor moeder en kind.
– bijhouden van de White Ribbon website, met name de agenda voor evenementen en projecten. Ook de Giftshop krijgt aandacht, waardoor White Ribbon gelieerde projecten kan blijven steunen.
– installeren van de White Ribbon banner in praktijken en openbare ruimten, bv in ziekenhuizen en bibliotheken.
– voorbereiden van het White Ribbon Symposium 2025, mogelijk dan in Amsterdam? Utrecht? We houden ons aanbevolen voor suggesties qua locatie, sprekers voor het Symposium en nominaties voor de Award 2025!

 

[email protected]
www.whiteribbon.nl

 

Een mooi voorjaar gewenst en tot de volgende

 

WR-Nieuwsbrief,
Team White Ribbon.