Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

Vandaag, 22 januari 2021 is Nederland officieel een professor rijker!

Vanmiddag was online, alvorens de oratie, een interessant symposium: ‘Continuïteit in de geboortezorg – het belang van een vertrouwde zorgverlener’ Een van de sprekers was professor Jos van Roosmalen en hij benadrukte dat continuiteit in de geboortezorg heel belangrijk is, maar dat het voor veel niet-westerse landen nog onmogelijk is om er alleen al aan te denken. Ondanks dat een goede relatie tussen zorgverlener en cliénte een goede preventie is, denkend aan moedersterfte, is er nog een lange weg te gaan. Ook Nederland heeft hier nog veel te winnen, denkend aan niet Nederlandse zwangeren in ons land.

De oratie van Ank de Jonge, 1e lijns verloskundige en professor, hoofd van Verloskundige Wetenschap aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. ” Tijd voor verloskundige zorg met vrouwen” bevatte een warme en duidelijke boodschap. Tijd en aandacht staan nu nummer 1 in de begeleiding van zwangeren, barenden en kraamvrouwen, als het aan Ank ligt. Een mooi statement, zonder budget, maar met passie!

We gaan er zeker nog veel van horen en White Ribbon is heel blij met een speciale band met Ank. Zij was immers een van de oprichters van White Ribbon in 2008.