Medische hulp voor Oekraine klik hier
 

Our Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

White Ribbon Symposium 2024

9 maart

Lommerrijk, te Rotterdam

De voorbereidingen voor het Symposium van zaterdag 9 maart 2024 zijn in volle gang. Er hebben zich drie veelbelovende sprekers aan ons gecommitteerd. We nodigen zover mogelijk, elke spreker uit voor een Coffeetalk, waarbij minstens twee leden van White Ribbon aanwezig zijn en ze vinden plaats op locatie.
We hebben gemerkt dat dit uitnodigt voor het delen van visie, samenwerking, duurzaamheid en implementatie.

De sprekers en de titels van de drie voordrachten op 9 maart:

Dr. Nas Kallianidis:
“Collaboration, the cornerstone for further improvement in maternal mortality.”

Dhr. Aniel Jeroen Chandrikasingh:
“Does digital Public Infrastructure Boost Maternal Survivorship?”

Dr. Jamilah Sherally:
“Participatory action research with refugee women in Greece”

Ter voorbereiding gingen Marianne en Catharina in gesprek met:
Dhr. Aniel Jeroen Chandrikasingh, financieel deskundige. Ter sprake kwam de digitale internationale samenwerking in de gezondheidszorg. We hebben hem gevraagd om zijn licht te laten schijnen vanuit zijn financieel perspectief, hoe de geboortezorg haar voordeel kan doen in een digitale wereld die zowel voor- als nadelen met zich mee brengt.

Xiomara en Marianne waren in gesprek met:
Nas Kallianidis, gynaecoloog, die op 23 maart 2023 zijn proefschrift:
“Maternal morbidity and mortality in the Netherlands and their association with obstetric interventions” met succes verdedigde in het Leids Universitair Medisch Centrum. Het aantal vrouwen dat overlijdt voor, tijdens of na de bevalling in Nederland is de laatste jaren gehalveerd. Dat ontdekte Athanasios Kallianidis, tijdens zijn promotieonderzoek in het LUMC. Ook zag hij dat bij een keizersnede de kans op overlijden hoger is dan bij een vaginale bevalling. Kallianidis maakte voor dit onderzoek gebruik van gegevens verzameld door de Auditcommissie Maternale Sterfte en Morbiditeit. Hierin wordt elk overlijden van een vrouw tijdens de zwangerschap en tot en met 1 jaar na de bevalling bijgehouden.

Xiomara en Marianne gingen ook in gesprek met:
Jamilah Sherally, is arts in Global Health and Tropical Medicine (AIGT) en heeft zowel een master in International Health als een onderwijsdiploma. Na haar postdoctorale opleiding in Nederland werkte ze bij verschillende internationale organisaties in omgevingen met weinig middelen, waaronder Nigeria, Mali, Thailand en Griekenland. Momenteel combineert ze haar werk bij het KIT met een doctoraat over de seksuele en reproductieve gezondheid van vrouwelijke vluchtelingen op Lesbos, Griekenland. We zijn heel benieuwd naar haar bijdrage. Jamilah is een gezellige Coffee partner, en wilde de essentie van haar speech niet aan ons prijsgeven. Er was gelukkig meer dan voldoende stof om uit te wisselen over haar werkzaamheden op vele plaatsen in de wereld.

Nieuw op ons Symposium 2024 is de dagvoorzitter, deze rol heeft Jolene Damoiseaux, verloskundige op zich genomen. White Ribbon bestuursleden en vrienden kennen haar al sinds 2021. Als oprichter van “Mothers on the Move”. Deze stichting heeft indertijd, zoals u weet van White Ribbon een mooi bedrag gekregen ter ondersteuning van haar project.
Jolene verheugt zich op de presentatie van ons Symposium, waarbij ook de introductie zal zijn van een paneldiscussie/dialoog. Zo hopen we op meer ruimte voor verbinding en uitwisseling. Voor de rest houden we het bij de vertrouwde opzet!!

De jury van de prestigieuze White Ribbon Award heeft een nieuwe ontvanger geselecteerd en dat is : Dr. Joyce Browne. Haar uitmuntende inzet en toewijding voor de Internationale Geboorte Zorg, met name tot vermindering van Moedersterfte is zeer bekend in dit veld. Er zijn veel onderzoeken gaande onder haar leiding, onder andere in Ghana, waar zij ook ter plekke meewerkt.
We verheugen ons om Joyce de White Ribbon Award aan te bieden.

Een mooie White Ribbon Oorkonde gaat overhandigd worden aan
Dr. Mariia Pedenko. Oekraiense, pediater en epidemioloog. Zij levert dagelijks en al twee jaar onafgebroken medisch equipment van allerlei specialismen per ambulances en trucks naar Oekraïne. Zij is een van de dragende personen van de Stichting Zeilen van Vrijheid. Ze was een van de genomineerden en White Ribbon geeft haar heel graag officieel een hartelijke waardering voor haar werk in de vorm van een oorkonde en onze hulp, zolang nodig.

Zie ook onderaan.

Na terugkoppeling door een aantal vrienden vorig jaar, omtrent de prijs van het Symposium, hebben we besloten om dit jaar het diner te vervangen voor een netwerkborrel.
De toegangskaarten worden dan € 90,- per persoon en voor studenten € 60,-.
Ook dit jaar hopen we weer op sponsoring door vrienden van White Ribbon van studenten, van de verloskunde academies en van aanpalende opleidingen, coassistenten verloskunde, OIGT tropenartsen en huisartsen in opleiding.

Last but not least: meld u aan als Vriend van White Ribbon om op de hoogte te blijven van de activiteiten.

Hoe meer vrienden hoe sterker ons alarmerende geluid!

Tot 1 maart 2024 kunt u zich aanmelden voor het Symposium door een mail te sturen naar:
[email protected]
(gelukzoekers ook nog na 1 maart aanmelden wellicht)

White Ribbon Actie voor Oekraïne

White Ribbon startte op Wereldprematurendag, 17 november 2023, met aandacht voor de zorg voor prematuren in Oekraïne. Door de oorlog worden er 30% meer premature baby’s geboren door (oorlog) stress bij de moeders en dat vraagt om specifieke ondersteuning van moeder en kind. Dit doen we samen met de Stichting Zeilen van Vrijheid, gerund door Oekraïense professionals.
Het project heeft de naam : Leleka, Ooievaar, in het Oekraïens.

Gegevens

Datum:
9 maart
Site:
https://lommerrijk.nl/

Locatie

Lommerijk
Straatweg 99
Rotterdam, 3054 AB Nederland
+ Google Maps