White Ribbon Awards

Sinds 2013 reikt White Ribbon jaarlijks een award uit aan die hulpverlener, die buitengewoon veel aandacht en inspanning heeft aangewend om tot vermindering van moedersterfte te komen. Het beschermen van moeders kan blijken door het ontwikkelen van nieuwe behandelingsmethoden of door de aanleg van betere infrastructuur, zelfs de bouw van een kraamkliniek of door het opleiden van werkers in de geboortezorg, waar ook ter wereld.

Wie kregen sinds 2013 een White Ribbon Award:

april 14

De White Ribbon Award winnaars 2021

De Award 2021 is toegekend aan de drie professoren verloskunde. 2 in Nederland en 1 Nederlandse in het Vereningd Koninkrijk. Allen van harte gefeliciteerd!

LEES VERDER
maart 21

White Ribbon Award

Deze nieuwe White Ribbon Award wordt jaarlijks uitgereikt en is vervaardigd van mahoniehout, door beeldend kunstenaar Talitha Schiffer.   

LEES VERDER
maart 7

WHITE RIBBON AWARD 2020

Het nieuwe ontwerp van de White Ribbon Award krijgt een eerste ontvanger, namelijk: Dr. Barbara Nolens, gynaecoloog. Zij nam tijdens het White Ribbon Symposium deze Award in ontvangst. Hieronder de beschrijving van haar onderzoek. 26 juni 2019 Uit : Nieuws vanuit het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, te Nijmegen: “Bevallen is in Oeganda lang niet zo veilig […]

LEES VERDER
oktober 14

WHITE RIBBON AWARD 2019

Zaterdag 9 maart 2019 jl is de WHITE RIBBON AWARD uitgereikt door Dr. Barbara Kwast, verloskundige, aan Franka Cadee. Franka is verloskundige en president van de ICM, International Confederation of Midwives. Het mooie kunstwerk, genaamd “En Route” is gemaakt door Gerry Konings, verloskundige en beeldend kunstenaar. De uitreiking is als altijd een belangrijk onderdeel van […]

LEES VERDER