WHITE RIBBON ACTUEEL

Aankondiging White ribbon 2020 (1).jpg

Saskia, van Rembrandt, link met Moedersterfte, zie "Verhalen van Moeders"

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/14/een-vrouw-moet-zich-gehoord-voelen-a3976601   Interview met Catharina Ooijens, zie "NIEUWS".

 

WAAR IS DE BANNER IN 2019?

Waar mag de White Ribbon banner staan in de maand april 2019?  Welke zaak of praktijk? Stuur uw aanvraag naar: info@whiteribbon.nl

In augustus 2019: OLVG Oost, ANNA Paviljoen

In juli 2019: OLVG West, TOOROP Paviljoen

In mei 2019: Verloskunde Academie te Amsterdam ( AVAG)

In februari, maart en april 2019: AmsterdamUMC, locatie VUmc  Afdeling verloskunde.

In januari 2019: Verloskundige Praktijk GROEI in Amsterdam-West

In december 2018 en januari 2019: Verloskundige praktijk VIDA, Amsterdam Zuid Oost 

In september en oktober 2018: Geboorte Collectief, kraamzorgbureau Amsterdam Zuid-Oost.

In augustus 2018 stond de banner in Verloskundige Praktijk KRAAIENNEST, Amsterdam Zuid Oost

Vele jaren in AmsterdamUMClocatie AMC Afdeling Verloskunde

------

 

 

 

 

 
ANBI

Uw bijdrage voor Veilig Moederschap is meer dan welkom!

White Ribbon NL is een stichting die afhankelijk is van particuliere giften. Uw (fiscaal aftrekbare) donatie maakt het voor ons mogelijk om meer mensen te bereiken met onze boodschap dat iedere vrouw Veilig Moederschap verdient!

Uw donatie is meer dan welkom op Triodosrekening NL60TRIO0390460915                                                                    t.n.v. White Ribbon, Amersfoort

White Ribbon NL is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.

 

Hoe wordt uw donatie besteed?

Met de giften die we ontvangen, gaan we zuinig om. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap dat iedere vrouw recht heeft op Veilig Moederschap. Hoe meer mensen hiervan weten, hoe meer mensen zélf in actie zullen komen. En hoe meer mensen White Ribbon NL als Vriend steunen, hoe sterker onze stem naar de politiek wordt.

White Ribbon Alliantie is in Nederland een non profit organisatie. Het speerpunt van onze stichting is bewustwording te activeren van vaak onnodige Moedersterfte en aandacht en ruimte te creëren voor oplossingen van het probleem. Het belichten van de paradox dat terwijl je leven geeft, je het leven verlaat….

White Ribbon werk wordt geheel vrijwillig door bestuursleden en de vrienden gedaan. Zij organiseren onder andere jaarlijks een benefiet diner om acties en lezingen te verzorgen en bekostigen. Een jaarlijkse award wordt uitgereikt aan een persoon, die zich bovenmate heeft ingezet voor de internationale verloskundige zorg.

Wij ondersteunen acties en projecten:

In 2019 was dit een bedrag van € 200,00 aan Mamawise. een stichting die zich inzet voor Mama-educatie in Noord-Ghana.

In 2017 was dit een bedrag van € 500,00 aan Women on Waves. Een internationale organisatie die zich inzet om abortus wereldwijd, indien gewenst door de vrouw, veilig te laten verlopen, zodat haar leven niet in gevaar komt.

Wij organiseren lezingen rondom Veilig en Respectvol Moederschap.
Dr. Barbara Kwast heeft, vanuit White Ribbon, in 2018 een lezing gegeven in het Amsterdam UMC met betrekking tot moedersterfte wereldwijd.

Ook hopen wij van gesubsidieerde organisaties denk aan Artsen zonder Grenzen, Amref, Plan Nederland, Cordaid, Simavi en anderen hiermee te inspireren en te stimuleren.
Het is opvallend dat sinds de oprichting van White Ribbon NL er door genoemde organisaties veel aandacht en projecten zijn besteed aan Veilig Moederschap!
In onze beginjaren hebben we dan ook samen acties met deze organisaties ondernomen.
Indien mogelijk steunt White Ribbon met de middelen die zij heeft, jaarlijks, een project Moeder- en Kindzorg in de wereld.

 
Youbedo.png

Doneren via YouBeDo!

U kunt nu een donatie doen terwijl u via internet boeken bestelt! Als u namelijk via YouBeDo een aankoop doet, kunt u 12% van het aankoopbedrag doneren aan een goed doel naar keuze. U betaalt hier niets extra's voor. White Ribbon NL is ook verbonden aan deze sympatieke website!

Hoe het werkt:

  • Op www.youbedo.com maakt u een keuze uit het zeer ruime aanbod boeken
  • Vervolgens kunt u in het bestelproces een goed doel kiezen
  • White Ribbon staat ook in de lijst
  • U ziet meteen hoeveel YouBeDo doneert aan White Ribbon
  • U betaalt vervolgens via Ideal of acceptgiro
  • En krijgt uw bestelling in 1-2 werkdagen thuis via POST NL
  • White Ribbon krijgt maandelijks de verzamelde donaties gestort
  • U betaalt hier niets extra's voor!
 

Privacy


De Stichting White Ribbon Alliantie hecht veel waarde aan de bescherming van de privacy van onze vrienden. We vinden het belangrijk dat u vertrouwen hebt in hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Graag geven we u hierover duidelijkheid.

Om als vriend te worden genoteerd bij White Ribbon bewaren wij uw NAW-gegevens en eventueel uw beroep op een beveiligde plaats binnen het White Ribbon account. Tevens is er een beveiligd Excel formulier met deze gegevens aangelegd als back-up. Beide alleen toegankelijk voor bestuursleden van de Stichting. Deze gegevens dienen om iedereen bijtijds te informeren betreffende acties en andere zaken. Uw gegevens worden nooit gebruikt voor andere doeleinden dan genoemd, noch aan derden verstrekt.

Op de mail, evenals op de website worden er geen cookies gebruikt.

White Ribbon aanvaardt vervolgens echter geen verantwoordelijkheid voor het actualiteitsgehalte van eenmaal verstrekte persoonsgegevens. Indien mogelijk zal White Ribbon, nadat zij er op attent is gemaakt dat bepaalde op de website en het account verzamelde persoonsgegevens niet langer juist zijn, deze gegevens aanpassen aan de hand van nieuwe gegevens die wij van u, als vriend zijnde, ontvangen.

Het verzoek tot beëindigen van uw relatie met de Stichting voeren we doorgaans per omgaande uit. Na een mailtje met uw verzoek aan info@whiteribbon.nl worden uw gegevens uit het bestand verwijderd.