WHITE RIBBON SYMPOSIUM EN DINER

Save the date : zaterdag 6 maart 2021
Locatie: Restaurant Lommerrijk, met Coronaprotocol
Plaats: Rotterdam
Inloop : 14.00 u  Aanvang 15.00 u
Afronding: rond 21.00 u
(Mogelijk uitstel tot maart 2022 indien het landelijk Coronaprotocol dit vereist)

WHITE RIBBON ACTUEEL

Uitnodiging 2021.jpg

 

 

 

 

WAAR IS DE BANNER IN 2020?

Waar mag de White Ribbon banner staan in de maand april 2020 ?  Welke zaak of praktijk? Stuur uw aanvraag naar: info@whiteribbon.nl

In juli 2020 - altijd : Amsterdamumc, lokatie Meibergdreef, Amsterdam

In maart 2020 - oktober 2020 : Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen

In november 2019 - februari 2020 : OLVG Oost, ANNA Paviljoen

In juli 2019: OLVG West, TOOROP Paviljoen

In mei 2019: Verloskunde Academie te Amsterdam ( AVAG)

In februari, maart en april 2019: AmsterdamUMC, locatie VUmc  Afdeling verloskunde.

In januari 2019: Verloskundige Praktijk GROEI in Amsterdam-West

In december 2018 en januari 2019: Verloskundige praktijk VIDA, Amsterdam Zuid Oost 

In september en oktober 2018: Geboorte Collectief, kraamzorgbureau Amsterdam Zuid-Oost.

In augustus 2018 stond de banner in Verloskundige Praktijk KRAAIENNEST, Amsterdam Zuid Oost

Vele jaren in AmsterdamUMClocatie AMC Afdeling Verloskunde

------

 

 

 

 

Brief Directeur-Generaal Internationale Samenwerking

Brief DGIS.png

Op verzoek van Minister Kaag heeft Directeur-Generaal Internationale Samenwerking, Kitty van der Heijden, ons een mooie brief gestuurd om succes te wensen tijdens het jaarlijkse symposium en diner. 

Wij zijn er trots op dat ze de acties van onze stichting onderschrijven en ons aanmoedigen door te gaan met ons werk, wat we ook met veel plezier en toewijding zullen doen. 

Geplaatst: 06-03-2020 00:00:00  |  link

Een vrouw moet zich gehoord voelen

Catharina.jpg

Interview met Catharina Ooijens   "Een doula staat vrouwen bij tijdens de bevalling, ze is geen medisch zorgverlener maar een bevallingscoach, steun en toeverlaat voor de barende vrouw. Maar ze komt ook op voor de vrouw als ze ziet dat de communicatie tussen arts en patiënt niet goed gaat."

Bron: NRC

Geplaatst: 14-10-2019 00:00:00  |  link

De Rode Kruis actie in Mali wordt van harte ondersteund door White Ribbon.

Mali.png

Voorkom een moede(r)loos bestaan..

Wereldwijd worden miljoenen mensen getroffen door rampen en conflicten. In noodsituaties heeft het Rode Kruis extra aandacht voor moeders en zwangere vrouwen.
Veel moeders en zwangere vrouwen zijn op de vlucht en raken door de zware omstandigheden vaak ernstig verzwakt. Elke dag sterven wereldwijd meer dan 830 vrouwen en meisjes door complicaties tijdens zwangerschap.
In Mali sterft elke 2 uur een vrouw aan zwangerschapscomplicaties zoals bloedingen, infecties en een te hoge bloeddruk. Problemen die je met de juiste hulp kunt verhelpen en voorkomen.
Maak je donatie over naar IBAN: NL83 INGB 0000 0068 68 of giro 6868 t.n.v. Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Geplaatst: 10-06-2019 00:00:00  |  link

WHITE RIBBON AWARD 2019.

Zaterdag 9 maart jl is de WHITE RIBBON AWARD uitgreikt door Dr. Barbara Kwast, verloskundige, aan Franka Cadee. Franka is verloskundige en president van de ICM, International Confederation of Midwives.

Het mooie kunstwerk, genaamd "En Route" is gemaakt door Gerry Konings, verloskundige en beeldend kunstenaar. De uitreiking is als altijd een belangrijk onderdeel van het White Ribbon diner, dit keer in The Basket in Amsterdam. De bijeenkomst was zeer geslaagd en inspirerend. De sprekers Franca Cadee en David Borman oogstten veel lof en bewondering, ook opmerkelijke aansporingen aan het zeer geinteresseerde publiek van allerlei pluimage. Heel interessant!

Het Italiaanse buffet was smaakvol en maakte iedereen happy en het was zeer geanimeerd. De muziekale omlijsting door ANGELS was fantastisch en heel toepasselijk, alles zeer de moeite waard.

Geplaatst: 10-03-2019 00:00:00  |  link

White Ribbon diner 2019

Geplaatst: 10-03-2019 00:00:00  |  link  |  Reacties: (0)

Verkoop van de Moederkaars

IMG_9023.JPG

NIEUWE ACTIE: Verkoop van de Moederkaars. Bestellen: info@whiteribbon.nl    >>Moederdag attentie, of zo maar voor iedere jarige vrouw of moeder of aanstaande moeder, enz<<

16 mei 2019: 400 Moederkaarsen verkocht! 

Komt ten goede aan het White Film / Interview Project.

Geplaatst: 10-03-2019 00:00:00  |  link

Uit: Trouw, door Amber Dujardin. Welvarend Amerika kent hoge Moedersterfte

581.jpg

Het is een ware ‘volksgezondheidspuzzel’, zegt de Amerikaanse gynaecoloog Sherry Ross uit Santa Monica. Terwijl de moedersterfte in andere westerse landen al jaren daalt, stijgt die in de Verenigde Staten juist aanzienlijk.

Meer dan 50.000 moeders krijgen jaarlijks ernstige complicaties tijdens hun zwangerschap, bevalling of kraambed en zo’n 700 overleven het niet, blijkt uit cijfers van de WHO. Daarmee heeft de VS de hoogste moedersterfte in vergelijking met andere westerse landen.

Ross werkt al 25 jaar als gynaecoloog en gezondheidsexpert in Californië en publiceerde onlangs ‘She-ology’, een boek over de vaginale gezondheid van vrouwen. De toenemende moedersterfte in de VS is volgens haar een moeilijk te doorgronden probleem. “Vermoedelijk zijn er allerlei oorzaken, zoals een defect zorgstelsel dat onderscheid maakt naar geslacht, naar klasse, en naar herkomst. De gezondheid van moeders heeft een lage prioriteit. En ziekenhuispersoneel is vaak niet goed getraind om met noodgevallen rond de geboorte om te gaan.”

Lees verder

Geplaatst: 01-08-2018 00:00:00  |  link

Dokters van de Wereld, oproep o.a. aan de Tweede Kamerleden.

logo-dvdw.png

OPEN BRIEF: KWETSBARE VROUWEN HEBBEN SLECHTE TOEGANG TOT VOORLICHTING, ANTICONCEPTIE EN VEILIGE ABORTUSZORG

Op het spreekuur van Dokters van de Wereld komt Hannah langs. Zij is 19 jaar en afkomstig uit Ethiopië. Ze geeft aan waarschijnlijk zwanger te zijn. De zwangerschapstest die wordt afgenomen is inderdaad positief. Op de vraag of ze blij is met de zwangerschap is het antwoord ‘nee’. Ze wil geen kind, want vindt dat ze in haar huidige situatie –ongedocumenteerd, alleenstaand, zonder vaste verblijfplaats - niet voor een kind kan zorgen.
Hannah is geen uitzondering, veel vrouwen die wij spreken geven aan dat zij het onverantwoord vinden om onder de vaak erbarmelijke omstandigheden waarin zij leven een kind te krijgen en op te voeden. Het ontbreken van een duidelijk toekomstperspectief of onstabiele leef - en of gezinssituatie spelen vaak een grote rol.

Lees verder

Geplaatst: 01-08-2018 00:00:00  |  link

«      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »