Bronwasser.jpg

White Ribbon Alliantie 10 jaar!

White Ribbon actie bij BronwasserWoman op het Gelderlandplein in Amsterdam-Btv.

Zie Nieuws.

Waar mag de banner staan in de maand september 2018? Welke zaak of praktijk?

------

Het White Ribbon diner van 2018 in Lommerrijk te Rotterdam was een groot succes.

Ontvanger van de White Ribbon Award is: Professor Tarek Meguid, gynaecoloog

De zichtbaar verraste Tarek kreeg zijn award uit handen van Burgemeester Ahmed  Aboutaleb, destijds lid van het Comité van  Aanbeveling van White Ribbon NL. Zie ook: Nieuws.

 

 

 

Meer complicaties voor zwangere asielzoeksters

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft in de periode 2004-2006 alle levensbedreigende complicaties onder zwangere vrouwen in Nederland in kaart gebracht. Het blijkt dat allochtone vrouwen meer risico lopen dan autochtone, maar vooral asielzoeksters komen er slecht vanaf. Hun risico op een ernstige complicatie tijdens zwangerschap en bevalling is maar liefst 4 tot 5 keer hoger dan dat voor een autochtone zwangere. Dit heeft veel te maken met hun toegang tot zorg.

Dat het vreselijk mis kan gaan, blijkt uit het intrieste verhaal van een zwangere Somalische asielzoekster die eind juni 2010 overleed in het AZC van Leersum, provincie Utrecht. Wat haar verhaal extra schrijnend maakt, is dat ze overleed op een matras op de gang van het centrum, terwijl er al uren eerder door mede-bewoners om hulp was gevraagd. Het Openbaar Ministerie onderzoekt deze zaak.

In een uitzending van EénVandaag van 22 juli 2010 licht Jos van Roosmalen, hoogleraar Safe Motherhood van de VU, de belangrijke onderzoeksuitkomsten toe en reageert hij op het overlijden van deze vrouw.

 
sitestat