WHITE RIBBON DINER 2019

WHITE RIBBON DINER

Zaterdag 9 maart 2019

Plaats: Eetcafé " THE BASKET "

De Boelelaan 1109 B, 1081 HV Amsterdam

Ontvangst vanaf 16.30 uur

Aanvang 17.00 uur

Lezingen betreffende Moedersterfte

Uitreiking White Ribbon Award

Muzikaal optreden

Gratis parkeren.

Kaarten te reserveren / bestellen

vanaf 2 januari 2019 via info@whiteribbon.nl

€ 50,00 pp per kaart,

studenten € 30,00

 

 

 

Waar mag de White Ribbon banner staan in de maand februari 2019? Welke zaak of praktijk? Neem contact op met White Ribbon NL.

In september en oktober 2018 stond de banner in het Geboorte Collectief, kraamzorgbureau in Amsterdam Zuid-Oost.

In augustus 2018 stond de banner in Verloskundige Praktijk Kraaiennest, Amsterdam Zuid-Oost.

------

 

 

 

 

 

Meer complicaties voor zwangere asielzoeksters

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft in de periode 2004-2006 alle levensbedreigende complicaties onder zwangere vrouwen in Nederland in kaart gebracht. Het blijkt dat allochtone vrouwen meer risico lopen dan autochtone, maar vooral asielzoeksters komen er slecht vanaf. Hun risico op een ernstige complicatie tijdens zwangerschap en bevalling is maar liefst 4 tot 5 keer hoger dan dat voor een autochtone zwangere. Dit heeft veel te maken met hun toegang tot zorg.

Dat het vreselijk mis kan gaan, blijkt uit het intrieste verhaal van een zwangere Somalische asielzoekster die eind juni 2010 overleed in het AZC van Leersum, provincie Utrecht. Wat haar verhaal extra schrijnend maakt, is dat ze overleed op een matras op de gang van het centrum, terwijl er al uren eerder door mede-bewoners om hulp was gevraagd. Het Openbaar Ministerie onderzoekt deze zaak.

In een uitzending van EénVandaag van 22 juli 2010 licht Jos van Roosmalen, hoogleraar Safe Motherhood van de VU, de belangrijke onderzoeksuitkomsten toe en reageert hij op het overlijden van deze vrouw.

 
sitestat